Med tanke på äcklig mat



Med klagomål från övre makter kommer det nu är äcklig bild på riktigt med riktigt ruskig smak. Varsågod och njut!

Igår gjorde vi det, äntligen!

Bokade flyg alltså. Den 6 mars drar vi från Kalmar kl 07.07 för att ta oss till Kastrup, där vi, nojjiga som vi är, kommer spendera otaliga timmar innan flyget går, och sedan vidare till Berlin där det blir en inte så väldigt efterlängtad natt på flygplatsgolvet. mums! Den 7 mars kommer vi att befinna oss i Miami!!

Nu är det massa lustiga ideér som kommer upp, som att det kan vara bra att ta 10 minneskort med sig om man skulle få virus på usbet, att ta med sin gamla uråldriga mobil och skaffa ica-kort (vilket är tydligen skitbra) Måste dock bli överbevisad innan jag tror på det helt. Nu står ihopfällbar spork och ihopfällbar kåsa högst på inköpslistan vilket man får hoppas bli det sista materiella inköpet innan resan, får jag må säga att det är inte billigt att packa!

Funderar starkt på att ta med sig nödproviant eftersom jag är världens värsta mes på att käka utländsk mat för mina senaste resmål har inte erbjudit någon höjdarmat direkt. Vad ska jag packa för mat i så fall? Kan ju inte käka soppa när det är jättevarmt. Såg förresten ett tvprogram om en man som var i Mexico och blev bjuden på levande getinglarver i sin tortilla= MÅSTE HA NÖDPROVIANT!

torr och jävlig fisk i Jordanien









Planer(ing)

Vår resrutt kommer (förhoppningsvis) se ut så här:

London-Miami-Nicaragua-Guatemala-Mexico city-San francisco-Tokyo-Peking-Vietnam/Kambodja- Fillipinerna-Singapore-Borneo

Hur kommer detta gå och är det verkligen möjligt på 4 månader kan man ju undra. Vi som inte har tid för värst mycket planering nu knappt en månad innan får väl ta det som det kommer, vilket jag inte är riktigt van vid. Dock är Erik en riktig hejjare på maximal frihet och ta dagen som den kommer och blablabla.

Det är mycket att tänka på inför en sån här lång och stor resa, typ bara att man måste tänka på att ta med sig tillräckligt med linsvätska och VAD och HUR mycket av onödiga saker man ska ha med sig. Med tanke på att under våra tågluffar i somras släpade vi med oss alldeles för mycket saker och när vi var i Jordanien drog jag med mig plattången som jag inte ens orkade ta upp ur väskan. Planen är den att vi ska köpa det mesta när vi är iväg, vi har alltså bara några ombyten kläder som vi sedan kastar och sen köper nya. Klimatsmart och bra!

Svårt att fatta att vi snart ska dra från det här mörka och kalla landet men det ska bli satans gutt!


Reseblogg

Som är känt för några av er kommer Erik och jag dra ut på världsturne om drygt en månad. Då vill vi kunna rapportera till er där hemma om allt mellan himmel och jord som vi gör, dock främst så att ni ska veta att vi lever :) 

Därför inviger jag nu denna blogg tillsammans med min kära man, aka pinglan!

Tack och välkomna! 

/Ida

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0