Godbitar från resan



Sweban

Då var vi back in Sweban och kan äntligen skriva åäö igen, dock är ju detta slutet av bloggen och definitivt resan så det blir inte många inlägg med åäö.

Underbara regniga Kalmar kom vi hem till och bjöd våra föräldrar och vänner på en stor överraskning eftersom vi hade sagt att vi skulle till Indonesien och sen hem. Det blev en flygresa tillsammans med Karin under två dygn med mellanlandning.

Ett inlägg till kommer det att bli så, håll ögonen öppna!

Bara summan av kardemumman: Största äventyret och upplevelserna vi kommer att ha i våra liv, helt säker!

Vattendrickartavling

Kom pa att jag glomde beratta den allra viktigaste grejen i forra inlagget. Vi skulle ha vattendrickartavling igar. Se vem som pallade att dricka mest vatten under en dag. Vi har fatt radet innan vi reste att dricka minst 5 liter varje dag aven om man inte ror pa sig for att undvika uttorkning. Vi har nog i genomsnitt druckit en och en halv liter var varje dag fram tills igar da vi skulle forsoka med sex. Vi blev sa fulla i magen att vi madde illa och pa upploppet vann jag med 2 dl! Dock klarade jag bara 5 liter. Erik 4,8 och Karin den mesen 2,33 l.

Sol och magsjuka

Solen har antligen gjort ratt och hittat till Boracay efter atta dagar av regn! Det trakiga i detta var val att Karin natten innan solen kom blev hon magsjuk och blev liggande hela dagen. Pa kvallen blev ocksa Erik sjuk, dock under bara sex timmar det var verkligen en urblasning fran alla hall. Sa sjuka har vi faktiskt inte varit nagon gang under var resa som Erik var den natten. Det marks at tdet ar problem med reningen av vattnet har eftersom de blev sa daliga. Jag var dock stark och stod emot sjukan! Nu ar de bada pa benen och vi mar prima.

Igar var vi pa en helt underbar strand dar sanden i vattnet var nastan varmare an vattnet, vilket var en marklig kansla! Efter det korde vi gokart som saklart var superkul och idag har vi akt ziplining och det var forsta gangen for Karin som holl pa att kissa pa sig av nervositet.
Imorgon ar det snorkeltur som galler!

De har ocksa varitoch klippt sig, Karin och Erik. Erik blev klippt av en ladyboy och det blev saklart bra. Karin frisor han var lite mer drastisk i sitt klippande och nu ar haret betydligt langre pa vanster sida och javligt kort om jag ska uttrycka mig ratt. Ni far val se nar hon kommer hem, men vad kan man vanta sig for 15 kr??

Boracay

Sen vi kom till Filippinerna har det regnat varje dag! Ingen nod gar det pa oss men lite trakigt ar det allt att vara pa Boracay med varldens finaste strand korad till det 1996, utan solsken.
Nu ar vi i alla fall antligen framme efter laaang nattbusstur pa 9 timmar och noll somn och sedan galen taxitur med en hånflinande prast som korde. Framme pa flygplatsen inser vi att man bara far ha 10 kg incheckat baggage nar vi tillsammans har ca 50 kg. Allt loser sig nastan och vi behover "bara" betala 10 kg overvikt och checka in tva enmeterstragubbar bara insnodda i lite tidningspapper (de klarar flygresan utan problem!)
All overvikt berodde nog mest pa att vi shoppade helt galet mycket souvenirer innan vi akte ner hit. De salde sjukt billiga handgjorda traskulpturer och skalar sa vi slog till pa nagra kilo var.

Har pa Boracay bor vi riktigt fint (for en gangs skull) med pool och acklig frukostbuffe bestaende av mat och vitt rostbrod.
Det finns massa aktiviteter har som vi har tankt att gora eftersom det regnar nastan konstant och det ar bland annat ziplining, jetski, gokart, massage och kanske snorkling om det blir battre vader. Har ska vi stanna i hela nio dagar men det blir nog inte sa svart att sysselsatta sig. Darefter flyger Karin hem oh vi aker vidare till Indonesien och Papua.

Maste ju beratta om Sagada som vi akte till efter vi varit runt vid risterasserna. Det var en by med massa inhemskt folk som skulle ga runt i enbart string. Ack sa trakigt sag vi bara en i inhemska klader. Men det grymmaste var deras kultur eftersom de var anemister och trodde pa massa vasen, naturen och djuren. Nar nagon dog och inte ville bli begravd i jorden fick man offra 20 grisar och 60 hons for att fa en atravard plats uppspikad i en kista pa en bergsvagg. Innan dess snackade alla med liket i nagra dagar som om den fortfarande vore levande. Darefter knolade dem ner dem i en kista, och oftast i fosterstallning. Alla man i byn hjalptes at att bara kistan ner eller upp till bergveggen pa helt otroligt svargangna stigar. Dar spikar de fast kistan pa vaggen och om personen dog pa en stol hangdes den dit. Det var nog det markligaste jag nagonsin varit med om i kulturvag.

En lank som antagligen inte fungerar, sok annars pa Hanging coffins Sagada pa google.

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://images.travelpod.com/users/fergalokeeffe/1.1217914620.hanging-coffins-in-echo-valley.jpg&imgrefurl=http://www.travelpod.com/travel-photo/fergalokeeffe/1/1217914620/hanging-coffins-in-echo-valley.jpg/tpod.html&usg=__yZE99fqkoVigaLdfqgzQ34cO_kE=&h=550&w=412&sz=85&hl=sv&start=70&zoom=1&tbnid=UijMJBECpCkqJM:&tbnh=126&tbnw=94&ei=IZ8aTqa5DOeNmQWAmrAk&prev=/search%3Fq%3Dhanging%2Bcoffins%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26biw%3D1015%26bih%3D570%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=485&page=6&ndsp=15&ved=1t:429,r:9,s:70&tx=24&ty=65&biw=1015&bih=570

Actionfylld start i Filippinerna!

Springer gratandes min syster till motes pa flygplatsen i Manila. Efter manga gladjetjut bjuder Karin pa himelrikets godis (som vi fortfarande snaskar pa).
Aker en billig taxi fran flygplatsen till stan for att ata. Val framme ska vi betala 100 peso. Taxichafforen pastar da att vi hade bestamt att det var 100 dollar som gallde. 100 dollar ar 600 kr, 100 peso ar 15 kr. Vi gar inte med pa det och darfor drar vi darifran. Han kor efter oss och hoppar ut ur bilen och star med en egengjort jarnror i handen. Vi ar fortfarande sura men inser att han hotar oss och tvingar oss till att betala 220 peso. Fruktansvart skrajja gar vi darifran. Det var nog den laskigaste incidenten vi har varit med om pa fyra manader.
Vi aker till ett shoppingcenter och bowlar vilket kanns valdigt otippad grej att gora i Filippinerna och pa kvallen en valdigt oskon nattbuss fylld med kartonger och annat skrap till toppen. Det var karaoke pa bussen ( som vanligt) hela natten och Karin som inte sovit pa flyget sov under den natten ingenting.
Framme i halan vi ville till gar vi och dor i vara sangar (efterlangtade eftersom jag och Erik sov pa en flygplats natten fore bussen och Karin pa ett flyg). Vakna och hyffsat frascha inser vi hur vackert stallet ar. Vi har kommit till risterasserna som ar kanda over hela varlden och byggda for 2000 ar sedan. Helt grymt att sitta pa balkongen och spela uno och kolla pa den helt sjukt fina utsikten!

Idag har vi vandrat till en by som det inte finns nagon bilvag till och dar sett pa de mest otroliga risterrasserna. Vi fick ga runt band dem vilket kandes livsfarligt nar det bade var slipprigt, smalt och hogt.
Turen skulle sedan ga vidare til lett 28 meter hogt vattenfall dar vi skulle bada. Pa vagen dit tror vi forst det askar men Karin och jag inser att det har rasat ner flera kubik med stenar fran berget som ar 200 meter bort fran 150 meters hojd. Det var galet! Vi blev saklart jatteradda och vander. Guiden berattar da att det ar flera personer som har dott eler blivit skadade just dar. Kanns ju tryggt att hora sadar efterat. Vill bara poangtera att vi aldrig utsatte oss for nagon direkt fara utan vande sa fort som mojligt. Det var tydligen ofta det rasade fran bergen nar det regnade, vilket det gjorde just da.
Det var i alla fall en helt underbar tur, en av vara basta (och mest actionfyllda). Och det som var mest actionfyllt var val anda resan med en liten buss dit och darifran. En sjukt skumpig vag nara stup, vagarbete , mota lastbilar pa de mest galna och omojliga stallen och kora fast nagra ganger sa bilen blir hangande eller slira runt i lerapuren pa vagen.

Imorgon ska vi aka till en by dar de ater hund och enbart bar sting.

Tjing och pling!

Kriminell tattoo och prydligt and

Nu har Alex fugit hem och vi blev lamnade ensamma kvar, tills om 14 timmar da Karin kommer!
Vi har tatuerat oss och kopt en kikare.
Na, skojja bara. Fast vi har tatuerat oss, men med barntatueringar. Min ser ackligt verklig ut och ar valdigt ful sa jag skams nastan 24/7 for det ar en san ful osm gar runt overarmen med tribalmonster. Erik hade en pa halsen men den forsvann som tur var efter nagra timmar. Tydligen anses man som kriminell om man har tatuering i alla fall i Japan, har vi hort :p
Kikaren anvander vi dock mest som kameraobjektiv men super om man spana pa folk eller vill se vad det star pa skyltar man inte ser eller okrar ga narmare. Vi kommer bli hutlost lata nu nar vi har kopt detta objektiv!

Idag har vi varit i botansiska tradgarden med min kriminella tattoo och vi blev faktiskt inte utslangda. Det var superfint och de hade en jattestor orkidetradgard med 60000 plantor, det du mamma!
Darefter vidare till Chinatown for att kopa dessa forbannade kinapinnar som vi har tankt att kopa sen vi kom till Asien och nu var det antagligen var sista chans. Kopte ocksa en guldig vinkande plastkatt som ska bringa lycka i livet.

Tidigt imorgon morgon flyger vi till Filippinerna for att mota upp Karin. Darefter runt pa den storsta on for att se inhemska folk i string och den vardsberomda risterrassen. Efter det forhoppningsvis en underbar vecka pa Palawan men snorking, surfning och kanske dykning!

Forresten ar Singapre jattemesiga nar det galler lagar. Man far inte sotta eller skrapa ner, roka pa nastan alla offenliga platser, till och med utomhus. Lycka till med att inte gora nagot av detta nar det inte finns en enda soptunna i hela stan!
Att smuggla knark ar likamed doden och att snatta ar sju ars fangelse. Nu nar de verkar vara sa harda och till och med vill kolla leg pa Alex nar han koper alkohol bryr de sig tydligen inte om vems pass det ar, eftersom det var Eriks pass han visade upp.

RSS 2.0