Boracay

Sen vi kom till Filippinerna har det regnat varje dag! Ingen nod gar det pa oss men lite trakigt ar det allt att vara pa Boracay med varldens finaste strand korad till det 1996, utan solsken.
Nu ar vi i alla fall antligen framme efter laaang nattbusstur pa 9 timmar och noll somn och sedan galen taxitur med en hånflinande prast som korde. Framme pa flygplatsen inser vi att man bara far ha 10 kg incheckat baggage nar vi tillsammans har ca 50 kg. Allt loser sig nastan och vi behover "bara" betala 10 kg overvikt och checka in tva enmeterstragubbar bara insnodda i lite tidningspapper (de klarar flygresan utan problem!)
All overvikt berodde nog mest pa att vi shoppade helt galet mycket souvenirer innan vi akte ner hit. De salde sjukt billiga handgjorda traskulpturer och skalar sa vi slog till pa nagra kilo var.

Har pa Boracay bor vi riktigt fint (for en gangs skull) med pool och acklig frukostbuffe bestaende av mat och vitt rostbrod.
Det finns massa aktiviteter har som vi har tankt att gora eftersom det regnar nastan konstant och det ar bland annat ziplining, jetski, gokart, massage och kanske snorkling om det blir battre vader. Har ska vi stanna i hela nio dagar men det blir nog inte sa svart att sysselsatta sig. Darefter flyger Karin hem oh vi aker vidare till Indonesien och Papua.

Maste ju beratta om Sagada som vi akte till efter vi varit runt vid risterasserna. Det var en by med massa inhemskt folk som skulle ga runt i enbart string. Ack sa trakigt sag vi bara en i inhemska klader. Men det grymmaste var deras kultur eftersom de var anemister och trodde pa massa vasen, naturen och djuren. Nar nagon dog och inte ville bli begravd i jorden fick man offra 20 grisar och 60 hons for att fa en atravard plats uppspikad i en kista pa en bergsvagg. Innan dess snackade alla med liket i nagra dagar som om den fortfarande vore levande. Darefter knolade dem ner dem i en kista, och oftast i fosterstallning. Alla man i byn hjalptes at att bara kistan ner eller upp till bergveggen pa helt otroligt svargangna stigar. Dar spikar de fast kistan pa vaggen och om personen dog pa en stol hangdes den dit. Det var nog det markligaste jag nagonsin varit med om i kulturvag.

En lank som antagligen inte fungerar, sok annars pa Hanging coffins Sagada pa google.

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://images.travelpod.com/users/fergalokeeffe/1.1217914620.hanging-coffins-in-echo-valley.jpg&imgrefurl=http://www.travelpod.com/travel-photo/fergalokeeffe/1/1217914620/hanging-coffins-in-echo-valley.jpg/tpod.html&usg=__yZE99fqkoVigaLdfqgzQ34cO_kE=&h=550&w=412&sz=85&hl=sv&start=70&zoom=1&tbnid=UijMJBECpCkqJM:&tbnh=126&tbnw=94&ei=IZ8aTqa5DOeNmQWAmrAk&prev=/search%3Fq%3Dhanging%2Bcoffins%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26biw%3D1015%26bih%3D570%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=485&page=6&ndsp=15&ved=1t:429,r:9,s:70&tx=24&ty=65&biw=1015&bih=570

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0