Actionfylld start i Filippinerna!

Springer gratandes min syster till motes pa flygplatsen i Manila. Efter manga gladjetjut bjuder Karin pa himelrikets godis (som vi fortfarande snaskar pa).
Aker en billig taxi fran flygplatsen till stan for att ata. Val framme ska vi betala 100 peso. Taxichafforen pastar da att vi hade bestamt att det var 100 dollar som gallde. 100 dollar ar 600 kr, 100 peso ar 15 kr. Vi gar inte med pa det och darfor drar vi darifran. Han kor efter oss och hoppar ut ur bilen och star med en egengjort jarnror i handen. Vi ar fortfarande sura men inser att han hotar oss och tvingar oss till att betala 220 peso. Fruktansvart skrajja gar vi darifran. Det var nog den laskigaste incidenten vi har varit med om pa fyra manader.
Vi aker till ett shoppingcenter och bowlar vilket kanns valdigt otippad grej att gora i Filippinerna och pa kvallen en valdigt oskon nattbuss fylld med kartonger och annat skrap till toppen. Det var karaoke pa bussen ( som vanligt) hela natten och Karin som inte sovit pa flyget sov under den natten ingenting.
Framme i halan vi ville till gar vi och dor i vara sangar (efterlangtade eftersom jag och Erik sov pa en flygplats natten fore bussen och Karin pa ett flyg). Vakna och hyffsat frascha inser vi hur vackert stallet ar. Vi har kommit till risterasserna som ar kanda over hela varlden och byggda for 2000 ar sedan. Helt grymt att sitta pa balkongen och spela uno och kolla pa den helt sjukt fina utsikten!

Idag har vi vandrat till en by som det inte finns nagon bilvag till och dar sett pa de mest otroliga risterrasserna. Vi fick ga runt band dem vilket kandes livsfarligt nar det bade var slipprigt, smalt och hogt.
Turen skulle sedan ga vidare til lett 28 meter hogt vattenfall dar vi skulle bada. Pa vagen dit tror vi forst det askar men Karin och jag inser att det har rasat ner flera kubik med stenar fran berget som ar 200 meter bort fran 150 meters hojd. Det var galet! Vi blev saklart jatteradda och vander. Guiden berattar da att det ar flera personer som har dott eler blivit skadade just dar. Kanns ju tryggt att hora sadar efterat. Vill bara poangtera att vi aldrig utsatte oss for nagon direkt fara utan vande sa fort som mojligt. Det var tydligen ofta det rasade fran bergen nar det regnade, vilket det gjorde just da.
Det var i alla fall en helt underbar tur, en av vara basta (och mest actionfyllda). Och det som var mest actionfyllt var val anda resan med en liten buss dit och darifran. En sjukt skumpig vag nara stup, vagarbete , mota lastbilar pa de mest galna och omojliga stallen och kora fast nagra ganger sa bilen blir hangande eller slira runt i lerapuren pa vagen.

Imorgon ska vi aka till en by dar de ater hund och enbart bar sting.

Tjing och pling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0