Vietnam, igen!

Idag har vi kopt oss varsin till vinterjacka, nej inte for att det ar kallt utan for att det ar kul. Kul ar det att ga runt pa Hoi Ans pittoreska gator, sticka in huvudet hos en sommerska, och sa ar man fast.. Och, det finns inte bara en sommerska utan narmare 200 olika.
Vi har bestallt oss varsin yllekappa/rock, en klanning, tva skjortor och ett par byxor, och det lar bli mer, tro mig nar vi satter igang och shoppar. Nar vi var i Hanoi skickade vi hem 10 kg med souvenirer och lar overskrida det harifran..
Man kan ocksa sy upp sig skor har, vilket vi tycker ar markligt, men bra, eftersom jag har olika stora fotter och da kan fa superpassform!

Vi har akt tillbaka till Vietnam for att komma till underbara Hoi An och tillbaka till alla ettriga saljare och galna moppeforare som hanger pa tutan 24/7. Sa, livet ar fint.
Pa lordag drar vi oss mot Kambodja med flyg och sen vidare till Bangkok darvi ska traffa ack sa efterlangtade Alex (jag ar serios).

I Luang Prabang, Laos, red vi elefant och fick till och med rida barbacka och bada med elefanten. Vi kallar det for elefantrodeo, vilket det verkligen var. Att bli runtkastad av en busig elefanthona i vattnet pa 3 ton i en strom och lerig flod var actionfyllt, gutt och ashaftigt.
I Laos tillbringade vi fyra heldagar i buss pa en humpybumpy vag. Det var sa illa/kul att vi flog upp i taket en gang och Erik landade pa tjejen brevid. Det var dock inte sa harligt men actionfyllt.
Laos var valdigt religiost, lungt och laaangsamt!
Vi besokte manga tempel och var uppe med tuppen och sag nar munkarna fick sina allmosor. Vi var ocksa pa spa och fick ryggmassage, inte lika hart och kallt som forra gangen och blev inte lika papucklad heller. Vi badade ocksa bastu och fick uppleva ett gatukorsbrollopsfest. Ja, det var en hel hop med folk som smallt upp ett partytalt mitt i en vagkorsning och hade fest dar.  Dom dansade ungefar som robotar och jattemesigt i en ring, typ. Eftersom alla ar jattelangsamma i Laos kan ni tanka er hur dansen ser ut kanske. Det ar ju viktigt att spara pa krafterna, dock hade de fest hela dagen.

Allt for denna gang!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0