Sammanfattning

Har hader det inte mycket. Vi glider mest runt och branner pengar. En fika for tva kostar 150 000 dong, vilket ar ca 40 kr. En rislampa kostar 30 kr. Sa det ar faktiskt billigt. Kopte 5 plagg klader igar for 200 kr.

Inatt ska vi aka nattag till Sapa som tydligen ska vara jattefint. Darefter till Laos dar det inte blir nagon koja mitt i djungeln for det kostar alldeles for mycket. Nagot annat spannande ska det nog finnas. Bussarna ska tydligen se ut som om att det ar gjorda av plywood och man far rakna med dubbel eller trippel restid an beraknat. Strom i Laos verkar de inte heller ha mycket av. Det ska bli spannande och annu mer annorlunda an innan.

Nu kommer det en liten sammanfattning om Centralamerika.

Nicaragua:
Valdigt billigt jamfort med de andra landerna i centralamerika. En taxitur som skulle kosta 200 kr hemma kostade 3 kr dar. En maltid for 20-30 kr for bada.
Det var inget sol-och badland. Vi var vid Nicaraguas basta bad men det kandes nastan samre an langviken hemma.
Fattigt och lantligt, dock valdigt akta och oexploaterat. De var anda valdigt positiva till oss turister.
Huvudstaden som vi akte igenom en miljon ganger bestod enbart av platskjul.
Manniskorna kunde ingen engelska och vi kunde ingen spanska sa det var teckensprak som gallde.

El Salvador:
Inte mycket att se forrutom Ruta de Flores. Om man gillar surfing finns det bra mojligheter.
Mer kansla av kriminalitet an tidigare. Mycket galler for fonster och lasta grindar. taggtrad runt manga hus. Manga uppmanad eoss att vara forsiktiga.

Guatemala:
Ska tydligen vara lika fattigt som Nicaragua men vi upplevde inte det.
Valdigt mycket mer turister an tidigare. Manniskorna var valdigt inat och ville inte prata med oss, aven om vi fragade dem nagot. Det bor nastan 80 procent av Mayafolket i Guatemala och de ar valdigt speciella och vill vara for sig sjalva. De blev valdigt hart straffade nar vi fran vast kom och krigade och det lever kvar i dem.
Ett perftekt land att resa i om man kan en gnutt spanska. Mycket natur med vulkaner och actionaventyr, kultur och mayaruiner.
Guatemala ar absolut ett land som star hogt i topp.

Mexico:
Extremt mycket mexicanska turister. Berodde nog mycket pa att det var kring pasktid da manga mexicaner var lediga.
Mycket rikare och mer vasterlandskt an i de tidigare landerna. Staderna var mer valskotta och mindre slum och tiggare. Detta galler dock bara Yucatan.
I Mexico city upplevde vi det inte sa farligt som vi hade hort. Akte manga ganger ut i fororten och saklart var det samre dar an i centrum men det kandes inte hotfullt.
Valdigt dalig luft i Mexico city som ocksa lag pa hog hojd sa vi madde lite halvdaligt hela tiden.

Belize:
Konstiga och annorlunda manniskor. Mycket alkoholism och drogpaverkade manniskor. Dock varde nojda med sitt liv och tyckte att det var det basta man kunde gora och ta det luuuugnt saklart!
Manga manniskor som harstammar fran Afrika, Kina och centralamerika dar.
Alla pratade engelska, perfekt eftersom det var deras huvudsprak.

Overgripande:
Enkelt och valdigt billigt att aka buss. Dock valdigt daliga gamla skolbussar fran USA som de korde med. Ofta fick vi anvanda oronproppar for att inte bli dova.
Maten var overgripande valdigt trakig, torr och smaklos. Ris och bonor var huvudingrediensen och sa kyckling med ben och torillabrod till. Detta at vi i nastan tva manader tva ganger om dagen.
Det har med att tacos ar sa supergott ar fel. Det som kallas for tacos ar valdigt sma torillabrod med lite finhackat kott och sallad och tomat till. Burritos och quesidillas ar betydligt godare, och mer likt svensk tacos.
Manga var overviktiga och valdigt korta i nastan hela centralamerica. Framst i BElize och Mexico.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0