Laos

Hyrde en motorcykel idag for 50 kr, ingar det da att kedjan ska hoppa av fyra ganger under 6 mil plus nagra timmars vantande i den Laosiska odemarken, utan mat! Na, just det!
Sa var det i alla fall och det blev ingen vettig utflykt for oss for nar vi antligen hade lagat det forsta gangen var det bara att vanda hemat och pa vagen hem hoppade den av tre ganger till. Kul hade vi anda i all misar!
Har i Laos bor nastan alla i byar och de i sma hus med vaggar flatade av vass. Sa det verkar vara valdigt fattigt men manniskorna forvanasvart glada. Det marks att de bryr sig mer om hur de ser ut an om deras hus, vilket jag kan tycka ofta ar tvartom i vastvarlden.
Har kan manga engelska och det ar manga franska turister, vilket vi knappt stott pa tidigare.
De ater nagot valdigt markligt ris som kallas pa engelska for sticky rice. Smakar bara gegga och gummi enligt mig men Erik tycker att det ar gott. De ater vare sig med bestick eller pinnar har sa de anvander det klumpiga, torra gummiriset for att fa i sig den farska korianderstinkande kaket.
Honsen transporterar de i sma handvaskor av flatat vass eller i tygpasar pa bussen. Hons finns det nog fler av ar manniskor i Laos. Sag till och med hons springa runt pa bensinmacken idag..
Manga grisar ar fastsurrade kring fotterna och kan knappt rora sig en meter, sa ja, jag haller pa att bli vegetarian, i alla fall for ett tag. Men, det finns manga djur som har det valdigt bra har. Det ar ju mest akrar och sma byar sa kossorna, honsen, hundarna och getterna gar ofta mitt pa vagen. Dar lever de ju dock ganska farligt eftersom de ar valdigt vana vid trafiken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0